Szintetikus vs. természetes étrend kiegészítő? Melyik kinek jó?

Sajnos, manapság egyre gyakoribb probléma, hogy minőségi szempontból nem táplálkozunk megfelelően., vagyis az Az elfogyasztott élelmiszerekkel nem biztosítjuk a szervezetünk számára szükséges fehérje, vitamin és ásványi anyag mennyiséget. Az egészséges, megfelelő tápanyagbevitelt életmódunkhoz, fizikai aktivitásunkhoz kell alakítani, kiemelkedő figyelmet fordítva akkor, ha betegek vagyunk. Ilyenkor megnövekszik a szervezet tápanyag szükséglete, amelyet még változatos, egészséges étrenddel sem biztos, hogy pótolni tudunk. Ekkor kezdünk el kutatni, hogy milyen étrend kiegészítő lenne a megfelelő…
Szintetikus vs. természetes étrendkiegészítő?
Mindkettőből találhatunk kiváló minőségű, magas felszívódási hatásfokkal rendelkező terméket. Minden esetben olvassunk véleményeket, nézzük meg a vitamin- és tápanyagtartalmat, az előállítási kíméletes, “tápanyagmegtartó” eljárás módját. Soha ne feledkezzünk meg arról, hogy milyen cél érdekében választjuk ki a megfelelő terméket, mennyiséget és adagolást.
A napi minimális tápanyagszükséglet viszont minden szervezet számára kell az optimális működéshez. A friss, vegyszermentes gyümölcs és zöldség beszerzése sokszor egyszerűen csak nem fér bele a mindennapokba, így a legközelebbi boltban kapható terméket vesszük meg. De egy kis előre gondolkodással, minimális erőfeszítéssel mégsem kell lemondanunk a mindennapi természetes fehérje bevitelről, vitaminról és ásványi anyagról.
Gyógygomba fajták és hatásai
Mire használhatjuk a gyógyhatású laskagombát?
A Laskagomba magas élelmi rost tartalmú, fehérjében és A, B, C, D vitaminokban, valamint ásványi anyagokban (pl.: kalcium, magnézium, foszfor) gazdag, zsírokban szegény. Fogyasztása diétába is könnyedén beilleszthető, mivel alacsony az energiatartalma és hozzájárul a koleszterin-szint alacsonyan tartásához. Emellett segít megerősíteni az érrendszert, végtag merevségek és görcsök kezelésére is alkalmas. Hozzájárul az immunrendszer egészséges működéséhez. A laskagomba kiváló leveshez, húsokhoz, pörköltnek, salátának, de étrend kiegészítőként is fogyasztható. Válogasson nem mindennapi receptjeink közül, ötleteljen velünk!
Ganoderma a “szellemgomba”
A Ganoderma, vagy más néven Pecsétviaszgomba a legrégebben használt gyógygomba. A hagyományos japán orvoslásban a „halhatatlanság gombája” néven tartják számon, míg Kínában „lélek gomba”-ként ismerik és fogyasztják több, mint 1000 éve. Segítheti az immunrendszer megfelelő működésének újjászerveződését allergia, és autoimmun betegségek esetén, továbbá a rákos folyamatok visszaszorítását is támogathatja. Csökkentheti a koleszterinszintet és segíthet a megfelelő vérnyomás beállításában is. Valószínűsíthető vértisztító, májvédő hatása mellett, kiváló nyugtató révén az alvási panaszok megszüntetésének is hatásos eszköze lehet.
A Shiitake gyógygomba a legtermészetesebb kálium és foszfor forrás!
A keringési problémával küzdők számára nélkülözhetetlen a káliumot és foszfort tartalmazó egészséges ételek fogyasztása. A gomba eritadenin vegyületének áldásos hatása révén magas fehérjeforrás. Kutatások szerint csökkenti a trombózis kialakulásának veszélyét, valamint a magas vérnyomás kockázatát, miközben karban tartja a koleszterinszintet.
Az Ázsiából származó Shiitake gomba zamatos, ízletes gombafajta, melynek felhasználási módja igen sokrétű, így nem véletlen, hogy a harmadik leggyakrabban fogyasztott gombafajta. Hírnevét azonban nem csak gasztrológiai sokszínűségének, hanem immunerősítő, egészségmegőrző tulajdonságainak is köszönheti. Fontos B vitamin, fehérje- és káliumforrás, de tönkjében rengeteg cink is található. Emellett daganatos megbetegedések elleni küzdelemben is egyre többször alkalmazzák sikeresen.
Az Oriens Gomba Kft. háromféle gyógyhatású gomba termesztésével és feldolgozásával foglalkozik. Keressen Bennünket bizalommal!