Rántott gomba – Klasszikus recept újragondolva
Mennyei recept, földi fogyasztásra
Kinek ne lenne ismerős fogás a rántott gomba. Ugyanakkor a legtöbbször Csiperke gombából készítik. Érdemes Laskagombából is kipróbálni, mivel a Csiperkéhez képest alacsonyabb a kitin tartalma, így könnyebben emészthető, míg vitaminokban és ásványi anyagokban ugyanolyan gazdag.
Hozzávalók a rántott Laskagombához
- 50 dkg Laskagomba
- 4 tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- só
- kevés langyos víz
Rántott Laskagomba elkészítése
A tojásokat egy nagyobb tálban felverjük, teszünk bele sót és annyi lisztet, amennyivel elkeverve sűrű palacsinta tészta állagú masszát kapunk. Ha túl sűrű, egy kevés langyos vízzel hígítható. A nagyobb fej Laskákat el lehet felezni. Száránál fogva (esetleg konyhai csipesszel) belemártjuk a gombát a tojásos masszába, jól átforgatjuk, hogy a redőkbe is jusson. Utána beleforgatjuk a morzsába és azonnal kisütjük. "Fritőzben" 170 fokon 5-6 perc elég neki.
Jó étvágyat kívánunk!