Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Rántott gomba – Klasszikus recept újragondolva

Mennyei recept, földi fogyasztásra

Kinek ne lenne ismerős fogás a rántott gomba. Ugyanakkor a legtöbbször Csiperke gombából készítik. Érdemes Laskagombából is kipróbálni, mivel a Csiperkéhez képest alacsonyabb a kitin tartalma, így könnyebben emészthető, míg vitaminokban és ásványi anyagokban ugyanolyan gazdag.

Hozzávalók a rántott Laskagombához

  • 50 dkg Laskagomba
  • 4 tojás
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • kevés langyos víz

Rántott Laskagomba előkészítése

Rántott Laskagomba elkészítése

A tojásokat egy nagyobb tálban felverjük, teszünk bele sót és annyi lisztet, amennyivel elkeverve sűrű palacsinta tészta állagú masszát kapunk. Ha túl sűrű, egy kevés langyos vízzel hígítható. A nagyobb fej Laskákat el lehet felezni. Száránál fogva (esetleg konyhai csipesszel) belemártjuk a gombát a tojásos masszába, jól átforgatjuk, hogy a redőkbe is jusson. Utána beleforgatjuk a morzsába és azonnal kisütjük. "Fritőzben" 170 fokon 5-6 perc elég neki.

Rántott Laskagomba

Jó étvágyat kívánunk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek