Ínyenc hamburger laska -, és shiitake gyógygombával

Mikor máskor, ha nem a burger világnapján próbáljunk ki egy izgalmas és különleges receptet, szárított laskával, shiitake őrleménnyel megbolondítva az ízlelőbimbókat. Jó étvágyat hozzá!
Recept:
Hozzávalók 4 adaghoz:
Burger pogácsák:
1 evőkanál vaj
2 1/2 csésze szárított laska gomba
500 gramm marhahúskeverék közepesen darált
1/4 csésze apróra vágott pimento paprika vagy kápia paprika, folyadékot kinyomva
1/4 csésze darált pörkölt zöld chili, folyékony préselt
Csipet fokhagyma por
Csipetnyi füstölt paprika
2dkg shiitake őrlemény
Díszítéshez:
Crème brie
Karamellizált spanyol hagyma
Sör mustár
Baba rukkola
Érett paradicsom
4 db briós zsemle
Elkészítés:
Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük nagyon puhára és pasztaszerűre, körülbelül 10 percig.
Készítsd el a hamburger pogácsákat: egy nagy, rozsdamentes keverőtálban kézzel keverd össze a gombát a burger összes többi hozzávalójával. Osszuk a keveréket 4 egyenlő részre, és formáljunk belőle 4 1/2 hüvelyk vastag pogácsát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Melegíts fel egy grillserpenyőt vagy egy grillserpenyőt közepesen magas hőfokra. Mindegyik hamburgert a kívánt készre sütjük, oldalanként körülbelül 5 percig közepesre.
Tálaljuk a hamburgereket körettel.