Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ínyenc hamburger laska -, és shiitake gyógygombával

Ínyenc hamburger laska -, és shiitake gyógygombával

Mikor máskor, ha nem a burger világnapján próbáljunk ki egy izgalmas és különleges receptet, szárított laskával, shiitake őrleménnyel megbolondítva az ízlelőbimbókat. Jó étvágyat hozzá!

 

Recept:

Hozzávalók 4 adaghoz:

Burger pogácsák:

1 evőkanál vaj

2 1/2 csésze szárított laska gomba

500 gramm marhahúskeverék közepesen darált

1/4 csésze apróra vágott pimento paprika vagy kápia paprika, folyadékot kinyomva

1/4 csésze darált pörkölt zöld chili, folyékony préselt

Csipet fokhagyma por

Csipetnyi füstölt paprika

2dkg shiitake őrlemény

Díszítéshez:

Crème brie

Karamellizált spanyol hagyma

Sör mustár

Baba rukkola

Érett paradicsom

 4 db briós zsemle

Elkészítés:

Olvasszuk fel a vajat egy serpenyőben közepes lángon. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük nagyon puhára és pasztaszerűre, körülbelül 10 percig.

Készítsd el a hamburger pogácsákat: egy nagy, rozsdamentes keverőtálban kézzel keverd össze a gombát a burger összes többi hozzávalójával. Osszuk a keveréket 4 egyenlő részre, és formáljunk belőle 4 1/2 hüvelyk vastag pogácsát. Egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Melegíts fel egy grillserpenyőt vagy egy grillserpenyőt közepesen magas hőfokra. Mindegyik hamburgert a kívánt készre sütjük, oldalanként körülbelül 5 percig közepesre.

Tálaljuk a hamburgereket körettel.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek