Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hogyan készül nálunk a laskagomba termőzsák?

Hogyan készül nálunk a laskagomba termőzsák?

Ha érdekli, hogy üzemünkben milyen táptalajon növekszik a laskagomba és hogyan készítjük a termőzsákokat, olvassa el cikkünket és nézze meg videónkat!

Az Oriens Gomba küldetése

Az Oriens Gomba Kft-nél célunk és küldetésünk, hogy termékeinket kizárólag hazai alapanyagok felhasználásával, vegyszermentesen állítsuk elő a legnagyobb gondossággal. Ennek érdekében már az indulásunk pillanatában úgy döntöttünk, hogy a gombatermesztés és feldolgozás mellett, a gombáinknak táptalajt adó termőblokkok gyártását is magunk végezzük.

Ön tudja hogyan készül a laskagomba termőzsák?

Emellett 2016-os indulásunk óta számtalanszor tapasztaltuk, hogy a gombatermesztés világáról meglehetősen kevés információ jut el a fogyasztókhoz. Mindez arra ösztönzött minket, hogy megmutassuk vásárlóinknak, mi is zajlik az üzemünk falai között. Elsőként a laskagomba termőzsák gyártás rejtelmeibe szeretnénk beavatni Önöket!

Lássuk a gyártás folyamatát!

A laskagomba termőtalajaként szalmát használunk, amit a létavértesi üzemünk közeléből, a legmegbízhatóbb helyi termelőktől vásárolunk. A termőblokkok előállításhoz elsőként ledaráljuk a szalmát, majd előkészítjük a hőkezelésre, melynek célja, hogy a gomba teljesen steril táptalajon fejlődhessen. A sterilizálást követően benedvesítjük a szalmát, majd hozzáadjuk a gombacsírát. Ezt követően nincs más dolgunk, mint termőzsákokba tölteni a steril, becsírázott szalmát és a megfelelő körülmények (hőmérséklet, páratartalom, polcrendszer stb.) biztosításával elhelyezni őket az átszövető helyiségben. A zsákok kb. 3 hét alatt szövődnek át teljesen és újabb 2-3 hét múlva már szedhető és fogyasztható is a friss laskagomba!

Rövid videónkon keresztül látogasson el üzemünkbe!

A videó megtekintéséhez kattintson IDE!

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek