Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűszer az ételnek és fűszer a léleknek

A gyógygomba fűszer az ételnek

Miként tarthatjuk el a gombát tartósan a konyhánkban?

A fogyasztható gombákat Európában a legtöbben mint élelmiszert ismerik, melyek felhasználása igen sokrétű: elkészíthetjük többek között főételnek, szendvicskrémnek, salátának, levesnek, éppen ahogy kedvünk támad. A gombát a fogyasztók zöme nyersen vásárolja meg boltokban, zöldségesnél vagy a piacon. Ugyanakkor nem kell lemondanunk a gombák ízvilágáról akkor sem, ha éppen nincs időnk friss gombát vásárolni, vagy aggódunk a gomba eltarthatósága miatt. Az Oriens Gomba Kft. kínálatában ugyanis elérhető Laskagomba és Shiitake gomba, kíméletesen szárított és őrölt formában egyaránt.

FONTOS kiemelnünk, hogy a termékeink nem kivonatok. Az őrlemények és a szárítmányok előállítása során a teljes termőtestet kíméletesen szárítjuk és porítjuk, így a gombák teljes zamatát és minden összetevőjét megőrizzük. A Shiitake és Laska szárítmányokkal és őrleményekkel kedvünk szerint ízesíthetjük ételeinket, csak a kreativitásunkon múlik, hogyan használjuk fel és mit készítünk belőlük.

Gyógygomba fűszer a léleknek

Hogyan fűszerezheti a gomba a lelkünket?

A mai világban jellemzően kifelé vagy inkább kint élünk. Minden érdekel minket, ami körülöttünk történik, ugyanakkor egyáltalán nem marad időnk (de ha igazán őszinték vagyunk, leginkább szándékunk és merszünk) önmagunkkal foglalkozni. Jellemzően csak akkor kezdünk el gondolkodni önmagunkról és törődni önmagunkkal, amikor már erőteljes jelzéseket kapunk a szervezetünktől enyhébb (pl. allergia) vagy súlyosabb (pl. rák) betegségek formájában. 

Saját testünk-lelkünk egyensúlyának megtartásában, az egészségünk megóvásában és a gyógyulásban is nagy segítségünkre lehetnek a gyógyhatású gombák. A gombák megelőzést és gyógyítást célzó, étrendkiegészítőként történő alkalmazása Európában még kevésbé ismert és elterjedt, míg az ázsiai országokban alkalmazásuk ezer éves múltra tekint vissza. Jótékony összetevőik segítségével hozzájárulhatnak a testi és a lelki egyensúly megteremtéséhez, szervezetünk működésének optimalizálásához, bizonyos folyamatok visszafordításában is támogatásunkra lehetnek.

Az Oriens Gomba Kft. üzemében termesztett és feldolgozott laska, shiitake és ganoderma gombák mindegyike számos jótékony hatással bír. Közös jellemzőjük, hogy alacsony kalóriatartalmú, alacsony zsírtartalmú, magas fehérjetartalmú élelmiszerek, emellett számos vitamint (B-, D-, C- és K-vitamin), ásványi anyagot  és antioxidánsokat tartalmaznak, kiváló immunerősítő és egészségvédő hatásuk lehet. 

A gyógyhatású gombák használata

Sokszor kérdezik tőlünk hogyan szedjék a terméket?

Az étrend-kiegészítő készítményeken fel kell tüntetni a napi ajánlott fogyasztási mennyiséget, de a kérdésre még sincs egzakt válasz. Különbözőek vagyunk, eltérő a fizikai, egészségi és mentális állapotunk. Éppen ezért az a javaslatunk, hogy figyeljék magukat! Kezdjék kis mennyiséggel (fél vagy 1 mokkáskanál reggel) aztán fokozatosan növelhetik a mennyiséget. Figyeljék, mit éreznek, milyen változásokat tapasztalnak? 

TIPP: A Ganoderma lucidum (magyarul pecsétviaszgomba) széles spektrumú hatásmechanizmusáról ismert. Hogy minél inkább ki tudja fejteni hatását érdemes az őrleményt 10 percig vízben forralni. A főzetbe tehetünk teafüvet vagy fahéjat. Fontos, hogy az őrlemény nem fog feloldódni a vízben, ezért a főzet/tea elfogyasztásakor figyeljen arra, hogy az őrlemény ne maradjon a bögre falára tapadva.

A Ganoderma őrleményt fogyaszthatjuk továbbá folyadékban (pl.: turmix, gyümölcslé, kávé) elkeverve, vagy akár önmagában. Az utóbbi formát néhányan nem kedvelik, mert feltapadhat a szájpadlásra, ezért érdemes rá vizet inni!

FONTOS! Hagyjunk elegendő időt arra, hogy a gomba kifejthesse hatását a szervezetünkben, ez akár több hetet is igénybe vehet folyamatos fogyasztás mellett!

Tartalomhoz tartozó címkék: Hírek Tanulmányok Érdekességek