Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Allergia, asztma kínozza? Ne a tüneteket kezelje, hanem szüntesse meg a kiváltó okot Ganodermával!

Allergia, asztma kínozza? Ne a tüneteket kezelje, hanem szüntesse meg a kiváltó okot Ganodermával!

Az allergia és az asztma népbetegség, mindkét állapot egyre gyakoribb Magyarországon. Mindkettő a hisztamin által közvetített allergiás reakciók két példája. Az immunrendszer túlműködése okozza, aminek következtében olyan, számára ártalmatlan anyagokat is veszélyesként érzékel, mint a pollenek. Hisztamin felszabadulását indítja el a szervezetben, melynek hatására könnyezés, tüsszögés, viszketés, duzzadt, vörös szem a válaszreakció. Mielőtt gyógyszert szedne, olvassa el cikkünket, esettanulmányokkal kiegészítve!

 

 

Az allergia kezelési lehetőségei

A gyógyszerkutatás modern megközelítése célspecifikus, és nem veszi figyelembe a szervezet természetes védekező mechanizmusait vagy a hisztamin által közvetített allergiás reakciók mögött meghúzódó kiváltó tényezőket (eltolódást a túlnyomórészt TH2 citokin profilra).

A gyógyszeres, tüneti kezelések az allergiás tüneteket szüntetik meg, a hisztamint blokkolják, a gyulladást csökkentik. Ilyen a szteroid orrspray az orrnyálkahártyán, vagy az antihisztamin tabletták, szemcseppek.

A Ganoderma fogyasztása, mint immuntáplálkozás, egyedülálló összetételével jelentős szerepet játszhat a hisztamin által közvetített allergiás válaszok kezelésében.

 

Mi az immunterápia?

Az immunrendszer aktivitásának specifikus tápanyagokkal bevitelével történő módosításának lehetőségét immuntáplálkozásnak nevezzük. Ez a fogalom minden olyan helyzetben alkalmazható, amikor a tápanyagellátás megváltoztatott összetételét a gyulladásos vagy immunválaszok módosítására használják. 

Immunterápiával  az immunrendszer nem megfelelő működését állíthatjuk helyre, segítségével megelőzhetjük, csökkenthetjük, legjobb esetben megszüntethetjük a kellemetlen, kínzó tüneteket.

 

A Ganoderma és az allergia kapcsolata

A Ganoderma gyógygombában számos olyan vegyület található, amelyek meggátolhatják az allergia kialakulását. A hisztamin által közvetített allergiás válaszok - tüsszögés, orrfolyás, viszketés, könnyedző szem – ki sem alakulnak.

A jelenleg alkalmazott gyulladáscsökkentő gyógyszereknek komoly hátrányai vannak; például a kortikoszteroidok gátolhatják az agyalapi mirigy-mellékvese működését, veszélyesen felboríthatják a folyadékok/elektrolitok egyensúlyát, és nemkívánatos változásokat okozhatnak a bőr szerkezetében, míg a szalicilsavból származó prosztaglandin-gátlók súlyos gyomorirritációt okozhatnak.

A Ganoderma, mint antiallergén

A Ganoderma gombában található triterpének, ganoderinsavak olyan természetes vegyületek, melyek anti-allergikus hatással rendelkeznek, ezzel gátolják a hisztamin felszabadulását. A ganodermából az immunoglobulinokhoz hasonló 110 aminosavból álló proteint mutattak ki. Az immunoglobulinok, amelyeket az immunrendszer termel, felismerik és semlegesítik a szervezetbe került idegen anyagokat, mint például a baktériumokat vagy vírusokat.

A Ganoderma, mint immunmoduláns

A gyógygombák immunszabályozó vegyületeket tartalmaznak, mint például terpének és terpenoidok, lektinek, gombás immunmoduláló fehérjék (FIP) és poliszacharidok.

A Ganodermaban található poliszacharidok befolyásolhatják az immunsejteket és az immunrendszerrel kapcsolatos sejteket, beleértve a B és T limfocitákat, dendritikus sejteket, makrofágokat és természetes gyilkos sejteket, elősegítve az immunszerv növekedését, a citokin felszabadulást és más immunszabályozó funkciókat.

A Ganoderma, mint gyulladáscsökkentő

A Ganoderma gyógygomba gyulladásgátló vegyületei - poliszacharidok, terpenoidok (triterpének), Lucideninsav, ganodersav - kémiai szerkezetük szempontjából igen sokrétűen támogatják az immunrendszert.

A poliszacharidok leginkább tumor ellenes és vércukorszintre gyakorolt kedvező hatásuk miatt kerültek napjainkban a tudományos vizsgálatok középpontjába. Nem utolsó sorban a béta-glükán is ebbe a csoportba tartozik, mely tudományosan igazoltan hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. A Ganodermában található poliszacharid-peptid antioxidáns, valamint immunrendszer stimuláló hatású.

Esettanulmányok: szénanáthás betegek

Nyílt vizsgálat az Egyesült Királyságban 2 betegen. A betegeket a Ganoderma kiegészítő terápia időszakában kérdezték a tapasztalataikról, hogy felmérjék az életminőségben észlelt változásokat, a szénanátha általános tüneteire vonatkozóan.

Kiegészítő terápia ütemezése

Az első betegnél a táplálék kiegészítés napi 3 grammal kezdődött, és ezen a szinten tartották a tünetek enyhüléséig, majd a napi 1,5 grammos fenntartó adagra csökkentették a szénanátha szezon végéig. A második betegnél napi 1 grammal kezdték, és ezen a szinten tartották a szezon során.

Eredmények 1. beteg

39 éves férfi. Gyerekkora óta krónikus szénanáthás

Gyermekkorban tapasztalt, a hagyományos gyógynövényes gyógyszerektől való kis mértékű javulással. 3-4 napos Ganoderma lucidum napi 3 grammos kezelés után az álmosság, a viszketés és a tüsszögés jelentősen csökkent. 10 nap elteltével a páciens jelentős kényelmetlenség nélkül le tudta nyírni a füvet. Folyamatos enyhítés az egész szezonban. Ismétlés a következő évben.

Eredmények 2. beteg

5 éves fiú. Kifejlődött szénanátha 4 éves korára. A nyár elejének nagy részében nem tud kimenni a szabadba. A táplálék kiegészítés napi 1 grammal kezdődött, hajnali 1 órakor és délután 1 órakor. 1 hét után a tünetek 90%-os csökkenése volt tapasztalható. Megszűnt a  vörös/fájdalmas szem vagy torokfájás. Csak alkalmi tüsszögés. Újra kint focizhat. Az adagolás napi 1 gramm a szezon végéig.

A Ganoderma gyógygomba kiegészítő terápiaként történő alkalmazása nem gyógymód, hanem egy lehetséges megoldás! Adjon esélyt egy gyógyszermentes, 100%-ban természetes, vegyszer és adalékanyag mentes terápiának! Legyen a nyár is felszabadult, éljen allergia mentes életet tüsszögés, orrfolyás és könnyek nélkül!

Vásárolja meg a Ganoderma őrleményt, és felejtse el az allergiás tüneteket!

Kosárba

Felhasznált irodalom:

https://www.mycologyresearch.com/articles/view/28

The use of Ganoderma lucidum (Reishi) in the management of histamine- mediatedallergic responses

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31777013/

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek Tanulmányok