Szárított shiitake gomba (30g)
Friss Shiitake gomba viszonylag ritkán érhető el az üzletekben, vagy a piacokon, de Shiitake szárítmányunkkal könnyen állandósíthatja éléskamrájában és ízletes gombakülönlegességet, mely a kulináris élmény mellett, számos jótékony hatásának köszönhetően már évezredek óta kiváló gyógygombaként is funkcionál! |
|
Gyártó: | Oriens Gomba |
Elérhetőség: | 82 db raktáron |
Várható szállítás: | 2023. október 02. |
|
Leírás
A Shiitake Ázsiából származik, elsősorban Kínában és Japánban használják már évezredek óta. Ázsiában a Shiitakét „a gyógygombák királyának” is szokták nevezni. Gazdag B-vitamin forrás, tartalmaz A, D és C vitamint. Ásványi anyagok közül a kalcium, kálium, vas, nátrium, réz, foszfor és cink tartalma számottevő. Magas az ergoszterol tartalma, ami UV fény hatására D2 vitaminná, ergokalciferollá alakul át.
A Shiitakét évszázadok óta nem csupán étkezési, de egészségmegőrzési, gyógyászati céllal is fogyasztják. Világszerte folynak a kutatások, melyek szerint hatásos antivirális szer, eritadenin tartalma pedig hozzájárulhat a koleszterinszint csökkenéséhez. A közlemények alapján daganatos megbetegedések elleni küzdelemben is egyre többször alkalmazzák eredményesen.
A szárítmány adalékmentes. A termesztés és a feldolgozás során sem használunk kemikáliát. Az Oriens Gomba Kft. ellenőrzött körülmények között, saját készítésű alapanyagon termeszti Shiitake a gombát.
Tulajdonságok
Alapanyag: | shiitake |
Termék jellege: | fűszer |
Szállíthatóság: | házhozszállítható |
Nettó tömeg | 30 g |
Minőségét megőrzi | A csomagoláson jelzett időpontig. |
Szállítási költség | Házhozszállítás esetén 2.158 Ft, csomagautomatás átvétel esetén 1.142 Ft. 25.000 Ft felett a szállítás ingyenes. |
Utánvét | Utánvét esetén 191 Ft kezelési költséget számolunk fel. |
Elkészítése
1 csomag szárítmány kb. 10-szer annyi nyers gombának felel meg. Szárítás során a gomba víztartalmát nagymértékben csökkentjük, így a szárított gombából készült ételek íze, illata sokkal karakteresebb, színe is intenzívebb, mint a nyers gombának.
A szárított gombát előző este beáztatjuk, felhasználáskor a felesleges vizet kinyomkodjuk, az áztatólevet célszerű felhasználni a főzés során, mert tartalmazza az áztatás során a vízbe kioldódó értékes ízanyagokat. A szárítmányt áztatás nélkül is felhasználhatjuk zöldséglevesbe, pörköltbe, így a főzésideje valamivel hosszabb lesz.
Használja ételek ízesítésére. A hagyományos keleti konyha jellegzetes gombája, karakteres íze már kis mennyiségben is izgalmasan gazdagítja az ételek ízvilágát. Kicsit fokhagymás karaktere remekül harmonizál a paradicsomos, tésztás ételekkel, kiváló összhangban van a bazsalikommal, kakukkfűvel és az egyéb zöldfűszerekkel.