Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pár jó tanács gombás pizzához

Pár jó tanács gombás pizzához

A gombás-kecskesajtos pizza nagyon eltér a hagyományos és népszerű ízektől, de az összetevők harmóniája fantasztikus! Lássuk mivel tudjuk még fokozni ezt az önmagában is páratlan ízvarázst…

Ez eredetileg egy fehér pizza – vagyis nincs paradicsomszósz –, de a “piros” pizza rajongók természetesen fogyasszák úgy, csípős kecskesajt-darabkákkal megbolondítva. 

Nos, milyen gomba kerüljön a pizzára?

Szó szerint bármilyen friss gomba beválhat, kivéve a konzerv. Íme néhány tapasztalati megjegyzés :

  • Használjon friss gombát, vegyes fajtákat, vagy akár szárítmányokat. Gombás pizzába tehetünk baba bella (más néven cremini), shiitake gombát, de bátran próbálja ki a laskagomba -, vagy portobello csíkokat.
  • Ne használjon konzervet! Milyen gomba ne kerüljön a pizzára? Konzervált. Azok a nyálkás „konzervdobozok” okozzák sokszor a gomba iránti ellenszenvet. Egyáltalán nem ajánlott pizzára!
  • Ne használja nyersen! Használhat nyers gombát pizzához? Határozottan nem. Forró sütőbe téve kiszáradnak és a nagy melegben összezsugorodnak. Ha gombát szeretne pizzára tenni, először pirítsa meg. Friss fűszernövényekkel pároljuk meg, és a végén adjunk hozzá egy csepp citromlevet. Nagyon mennyei!

Pizza feltétek, melyeket feltétlenül kóstoljon meg!

Ha már gombás pizza kiegészítő ízeket keresünk, akkor kihagyhatatlan a karamellizált hagyma.

Vajon karamellizáljunk hagymát, adjuk hozzá a gombát, kis sót, friss borsot és fokhagymát. A pizzatésztát megkenjük ezzel a hagymás/gombás keverékkel, a tetejére bébi spenótot, vagy rukkolát tehetünk. Bőven hintsük meg parmezánnal és mozzarellával egyaránt, majd a pizzát a sütőbe dobjuk, amíg a sajt aranybarna, olvadt és krémesen finom lesz!

Az utolsó két lépés egyszerű:

  • Díszítsük friss kakukkfűvel és törött pirospaprika darabokkal. 
  • Legyen mindig szárítmány is a spejzban, amit pizzára, vagy bármilyen gombás étel készítésénél azonnal felhasználhat!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek