Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Pár jó tanács gombás pizzához

Pár jó tanács gombás pizzához

A gombás-kecskesajtos pizza eltér a megszokott ízektől, de az összetevők harmóniája fantasztikus! Lássuk mivel tudjuk még fokozni ezt az önmagában is páratlan ízvarázst…

 

Ez eredetileg egy „fehér pizza”, azaz nincs rajta paradicsomszósz, de akinek elképzelhetetlen a pizza paradicsom nélkül, bátran tegyenek rá!

Nos, milyen gomba kerüljön a pizzára?

Szó szerint bármilyen friss, vagy szárított gomba felhasználható, ez mindössze ízlés kérdése! Íme néhány hasznos javaslat:

  • A feltéthez használjon többféle gombát! A különböző aromájú gombafajok különleges és harmonikus ízvilággal gazdagítják a pizzát! A csiperkegomba szinte alap, de emellé bátran ajánljuk a fokhagymás, markáns ízű shiitake és az édeskés, kevésbé jellegzetes laskagombát, melyek kiválóan alkalmasak pizzakészítésre.

  • A friss gombát ajánlott megpárolni, mielőtt a pizzára tennénk, mivel a nyers gomba a forró sütőben rágósra száradhat. A gombát legjobb friss fűszernövényekkel megpárolni, a végén pedig adjunk hozzá egy csepp citromlevet. Az eredmény mennyei!

  • Mivel friss gomba nincs mindig kéznél, érdemes szárított gombából bespájzolni, hiszen hosszan eláll és nincs más dolgunk, mint pár órára vízbe áztatni, hogy visszanyerje a nedvességtartalmát. Ráadásul az áztatóvíz is megtelik a gomba aromájával, levesek, vagy szószok kiváló alapanyaga lehet.

Pizza feltétek, melyeket feltétlenül kóstoljon meg!

Ha már a gombás pizza kiegészítő ízeit keresünk, akkor kihagyhatatlan a karamellizált hagyma.

A hagymát vajon karamellizáljuk, adjuk hozzá a gombát, kis sót, frissen őrölt borsot és fokhagymát. A pizzatésztát kenjük meg a hagymás, gombás keverékkel, a tetejére pedig bébi spenótot, vagy rukkolát is tehetünk. Bőven hintsük meg parmezánnal és mozzarellával, majd a pizzát tegyük előmelegített sütőbe, és addig süssük, amíg a sajt aranybarna, olvadt és krémesen finom lesz!

Díszítsük friss kakukkfűvel, oregánóval, vagy bazsalikommal!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek