Minden, amit a Ganodermáról tudni érdemes!

A Ganoderma gombáról ma már minden információ elérhető a világhálón, a rövid általános ismertetőkön keresztül tudományos kutatások eredményein át a régmúlt tradícióinak leírásaiig. Mi is sok ismeretet osztottunk már meg róla, de úgy gondoljuk, hogy nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy miért is hívja a kínai hagyomány a Ganodermát a halhatatlanság gombájának, így összegyűjtöttük a legfontosabb tulajdonságait!
Miért olyan rendkívüli a Ganoderma gomba?
A Ganodermát (magyarul pecsétviasz gombát) számtalan pozitív élettani hatása miatt, a világ egyik legjobb gyógynövényének tartják. (Bár mivel a gombák országa valójában se nem növény, se nem állat, így a „gyógynövény” nem igazán találó kifejezés, de jobb híján érjük be ezzel.) A Ganoderma hozzávetőlegesen 400 különböző biológiailag aktív összetevőt tartalmaz, elsősorban poliszacharidokat, triterpenoidokat, fehérjéket, enzimeket, szteroidokat, szterolokat, nukleotidokat, zsírsavakat, vitaminokat, valamint ásványi anyagokat. Számos kutatás bizonyította már, hogy ezek az anyagok olyan terápiás tulajdonságokkal rendelkeznek, melyek a legkülönfélébb betegségek megelőzésében és leküzdésében lehetnek a szervezetünk segítségére. Farmakológiai hatásainak széles spektrumát tárták már fel, többek között immunmoduláló, tumorellenes, cukorbetegség elleni, érszűkület elleni, tüdőfibrózis elleni, a kemoterápia mellékhatásait enyhítő, fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, vírus- és baktériumellenes, koleszterinszint-csökkentő, májvédő, vérnyomáscsökkentő, porcvédő, csontritkulás elleni, öregedésgátló hatásait, emellett ez a gyógygomba kiváló antioxidáns és segítheti a gyógyszer-toxicitás megelőzését is.
Szerves germánium, avagy a csodaszer csodaszere!
A Ganoderma gomba összetevői közül fontos kiemelni a szerves germániumot, ami egyike a természetben található leghatásosabb egészségvédő hatóanyagoknak. Csak néhány olyan gyógynövény létezik, ami a szerves germániumnak köszönheti különleges gyógyhatását. Ugyan a legtöbb zöldség, hús, tejtermék tartalmazza ezt az anyagot, de csak elenyésző mennyiségben (0,1-1 mcg). Magasabb germánium tartalma csupán pár növénynek van, ezek közül a legismertebbek a Ganoderma gomba (800-2000 mcg), a fokhagyma (754 mcg), a ginzeng (250-320 mcg), a fekete nadálytő (152 mcg) és az aloe (77 mcg).
Van-e a Ganodermának mellékhatása?
A Ganoderma gombát legalább 2000 évre használják gyógyászati célokra, de káros mellékhatásokról ez idáig senki sem számolt be. Napi rendszerességű használat esetén a kedvező hatások átlagosan 2-3 héten belül jelentkeznek, de ez egyénenként eltérő lehet.
Hogyan fogyasszuk a Ganoderma gombát?
A Ganodermát legjobb reggel, éhgyomorra fogyasztani, lehetőleg minél több folyadékkal. A gyógygomba hatóanyagait nem befolyásolja a forralás, sőt a kb. 10 perces főzés nagyban elősegíti a szervezet számára a hatóanyagok könnyebb felszívódását és hasznosulását, így az emésztési, vagy bélproblémával küzdők számára kifejezetten ajánlott a Ganoderma őrlemény főzetként való fogyasztása!
A Ganoderma íze kesernyés, de EBBŐL a cikkünkből megtudhatja, hogy mivel érdemes együtt fogyasztani!
(A Ganoderma gomba fogyasztása nem helyettesíti a kiegyensúlyozott táplálkozást és a kialakult betegségekhez kapcsolódó terápiát. Ugyanakkor csökkentheti a betegségek kialakulásának kockázatát, valamint a már kialakult betegségek esetében javíthatja a betegek életminőségét és segítheti a gyógyulást.)
Ha bármilyen kérdés felmerül a Ganoderma gombával kapcsolatban, keressen minket bizalommal, készséggel állunk rendelkezésükre személyesen is!
Köck Alexandra, ügyvezető
kock.alexandra@oriensgomba.hu
+36 30 539-7744