Ínycsiklandó laskagombás melegszendvics a nagymama konyhájából
Néha mindenkinek jól esik a szokásos felvágott-sajt kombináció helyett valami mást enni vacsorára, plusz pozitívum, ha ez melegétel is. A laskagombás melegszendvics kevesebb, mint 30 perc alatt elkészül, nemcsak finom, hanem tápláló fogás az egész család számára. Az Oriens Gomba műhelyében a melegszendvicsek a sokak számára a nagyszülők konyhájából ismerős mini grillben készülnek. Amennyiben nem rendelkeznek ilyennel, a sütőben is ugyanúgy mesüthetőek a melegszendvicsek.
Milyen előnyei vannak a laskagombának?
A laskagomba koleszterin- és zsírszegény, fehérjében és antioxidánsokban gazdag. B-vitamin forrás a B2, B3, B5 vitaminok tekintetében. Magas az ergoszterol tartalma, ami UV fény hatására D2 vitaminná, ergokalciferollá alakul át. Természetes béta-glükán forrás.
A laskagombás melegszendvics elkészítéséhez szükséges hozzávalók:
- 15-20 dkg laskagomba
- 1 fej vöröshagyma
- pár dkg vaj a pároláshoz
- só és frissen őrölt színes bors ízlés szerint
- reszelt Gouda sajt a melegszendvics tetejére
- kenyér szeletek
A laskagombás melegszendvics elkészítése:
- Aprítsa fel a hagymát és a laskagombát.
- Olvassza meg a vajat alacsony lángon, majd adja hozzá az apróra vágott hagymát.
- Amint a hagyma üvegessé vált, adja hozzá a felaprított laskagombát, fűszerezze sóval és frissen őrölt színes borssal, majd párolja puhára.
- A puhára párolt gomba-hagyma keveréket adagolja a kenyér szeletekre, majd ízlés szerint szórja meg reszelt Gouda sajttal.
- Tegye a kenyér szeleteket retro mini grillbe, de sütőben is elkészíthető.
- Süsse, amíg kissé megpirul a sajt a szendvicsek tetején.
Jó étvágyat kívánunk!
Kövessen minket Facebookon is!