Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ínycsiklandó laskagombás melegszendvics a nagymama konyhájából

 

Néha mindenkinek jól esik a szokásos felvágott-sajt kombináció helyett valami mást enni vacsorára, plusz pozitívum, ha ez melegétel is. A laskagombás melegszendvics kevesebb, mint 30 perc alatt elkészül, nemcsak finom, hanem tápláló fogás az egész család számára. Az Oriens Gomba műhelyében a melegszendvicsek a sokak számára a nagyszülők konyhájából ismerős mini grillben készülnek. Amennyiben nem rendelkeznek ilyennel, a sütőben is ugyanúgy mesüthetőek a melegszendvicsek.

Milyen előnyei vannak a laskagombának?

A laskagomba koleszterin- és zsírszegény, fehérjében és antioxidánsokban gazdag. B-vitamin forrás a B2, B3, B5 vitaminok tekintetében. Magas az ergoszterol tartalma, ami UV fény hatására D2 vitaminná, ergokalciferollá alakul át. Természetes béta-glükán forrás.

 

A laskagombás melegszendvics elkészítéséhez szükséges hozzávalók:

  • 15-20 dkg laskagomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • pár dkg vaj a pároláshoz
  • só és frissen őrölt színes bors ízlés szerint
  • reszelt Gouda sajt a melegszendvics tetejére
  • kenyér szeletek

A laskagombás melegszendvics elkészítése:

  1. Aprítsa fel a hagymát és a laskagombát.
  2. Olvassza meg a vajat alacsony lángon, majd adja hozzá az apróra vágott hagymát.
  3. Amint a hagyma üvegessé vált, adja hozzá a felaprított laskagombát, fűszerezze sóval és frissen őrölt színes borssal, majd párolja puhára.
  4. A puhára párolt gomba-hagyma keveréket adagolja a kenyér szeletekre, majd ízlés szerint szórja meg reszelt Gouda sajttal.
  5. Tegye a kenyér szeleteket retro mini grillbe, de sütőben is elkészíthető.
  6. Süsse, amíg kissé megpirul a sajt a szendvicsek tetején.

 

Jó étvágyat kívánunk!

 

Kövessen minket Facebookon is!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek