Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Laskagomba tekercs - egyszerűen nagyszerű!

Laskagomba tekercs - egyszerűen nagyszerű!

Ha olyan egészséges és húsmentes ínyencséget keres, ami hétköznap és ünnepeken egyaránt megállja a helyét az étkezőasztalon, ugyanakkor nem kell órákat a tűzhely mellett töltenie, olvassa el legújabb laskagomba receptünket!

Hozzávalók a töltelékhez

0,5 kg laskagomba

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

2-3 evőkanál szójaszósz

zöld fűszerek ízlés szerint: bazsalikom, kakukkfű, oregánó, rozmaring

 

Hozzávalók a páchoz:

2-3 gerezd fokhagyma

3 evőkanál mustár

2 evőkanál paradicsom- vagy BBQ szósz

4-5 szem datolya, de lehet méz, agavé szirup vagy bármely más édesítőszer is

ízlés szerint só, bors

 

4-5 db rizspapír a tekercsekhez (pl. TaoTao rizspapír, vagy So Thai Rizspapír)

 

A gombát vékonyan felszeleteljük vagy szálaira szedjük. Egy tálban a zúzott fokhagymából, a szójaszószból és a fűszerekből öntetet készítünk és beleforgatjuk a gombaszálakat. Minél tovább hagyjuk állni a szószban, annál jobb. Közben elkészítjük a pácot, amihez a hozzávalókat (mustár, fokhagyma, paradicsomszósz, édesítőszer) szintén összekeverjük és ízlés szerint fűszerezzük. A gombát kevés olíva olajon lepirítjuk. A rizspapírt előkészítjük. Ehhez előveszünk egy lapos tányért vagy egy tálat melybe vizet teszünk és belehelyezünk egy rizslapot. A lap néhány másodperc alatt megpuhul, ekkor áttesszük egy másik tányérra, ahol megtöltjük a lepirított gombával. A lapokat összehajtogatjuk ízlés szerinti méretre. A töltött laskát lekenjük a páccal, majd előmelegített sütőben 200 fokon ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek