Laskagomba tekercs - egyszerűen nagyszerű!

Ha olyan egészséges és húsmentes ínyencséget keres, ami hétköznap és ünnepeken egyaránt megállja a helyét az étkezőasztalon, ugyanakkor nem kell órákat a tűzhely mellett töltenie, olvassa el legújabb laskagomba receptünket!
Hozzávalók a töltelékhez
0,5 kg laskagomba
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
2-3 evőkanál szójaszósz
zöld fűszerek ízlés szerint: bazsalikom, kakukkfű, oregánó, rozmaring
Hozzávalók a páchoz:
2-3 gerezd fokhagyma
3 evőkanál mustár
2 evőkanál paradicsom- vagy BBQ szósz
4-5 szem datolya, de lehet méz, agavé szirup vagy bármely más édesítőszer is
ízlés szerint só, bors
4-5 db rizspapír a tekercsekhez (pl. TaoTao rizspapír, vagy So Thai Rizspapír)
A gombát vékonyan felszeleteljük vagy szálaira szedjük. Egy tálban a zúzott fokhagymából, a szójaszószból és a fűszerekből öntetet készítünk és beleforgatjuk a gombaszálakat. Minél tovább hagyjuk állni a szószban, annál jobb. Közben elkészítjük a pácot, amihez a hozzávalókat (mustár, fokhagyma, paradicsomszósz, édesítőszer) szintén összekeverjük és ízlés szerint fűszerezzük. A gombát kevés olíva olajon lepirítjuk. A rizspapírt előkészítjük. Ehhez előveszünk egy lapos tányért vagy egy tálat melybe vizet teszünk és belehelyezünk egy rizslapot. A lap néhány másodperc alatt megpuhul, ekkor áttesszük egy másik tányérra, ahol megtöltjük a lepirított gombával. A lapokat összehajtogatjuk ízlés szerinti méretre. A töltött laskát lekenjük a páccal, majd előmelegített sütőben 200 fokon ropogósra sütjük.
Jó étvágyat!