Laska fasírt
Kulináris élvezetek gyógygombával
A 21. században jellemzően a főétkezések középpontjában valamilyen hús áll. Ugyanakkor sokan igénylik, hogy ez ne mindig legyen így. Számukra ajánlunk most egy receptet, mely ugyanolyan ízletes, mint darált húsból készült párja.
Laskagomba fasírt hozzávalói:
- 0,5 kg laska gomba
- 15-20 dkg zabpehely és zabpehely liszt vegyesen
- fokhagyma
- fűszerek: só, bors, kakukkfű, petrezselyem
Laska fasírt elkészítése
A laska gombát kis kockákra vágjuk, majd egy aprítógéppel pépesre daráljuk. A darálékot összekeverjük a többi hozzávalóval. Amennyiben gluténmentes fasírtot készítünk, akkor használhatunk zabpelyhet és zabpehely lisztet, vagy gluténmentes zsemlemorzsa keveréket, ha hagyományos fasírtra vágyunk, akkor klasszikus zsemlemorzsát. A fűszerekkel bánjunk gazdagon, mivel a zabpehely és a gomba is jól magába szívja az ízeket. A só, bors, fokhagyma, kakukkfű és petrezselyem mellett kipróbálhatjuk a rozmaringot vagy a keleti fűszerek bármelyikét. A fasírt tojás vagy egyéb adalék anyag nélkül is összeáll, sütőpapíron 200 fokra előmelegített sütőben zsírmentesen süthető. Sült krumplival, krumplipürével tálaljuk, de adhatunk hozzá friss salátát és mártogatóst is. A képen zelleres-sósmogyorós mártogatóssal tálaltuk. Jó étvágyat hozzá!