Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kakukkfüves laskagomba

A gomba is a megosztó ételek közé sorolandó valaki vagy szereti, vagy nem, pedig ha túl tudunk lépni a rántott gomba, gomba pörkölt vonalon, akkor gyakorlatilag határtalan az a skála, hogy mennyi minden készíthető gombából! Bátran kísérletezzünk, s íme egy recept kiindulási alapként, de variáljuk bátran a fűszereket ízlésünk szerint!

Hozzávalók a kakukkfüves laskagombához

0,5kg laskagomba, olívaolaj, só, bors, kakukkfű, balzsamecet vagy balzsamecet krém, 1dl bor (fehér, de ha nincs otthon tökéletes vörös borral is), agavé szirup vagy juharszirup

Kakukkfüves laskagomba elkészítése

A kakukkfüves laskagomba elkészítése

A laskát megpirítjuk némi olajon, fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint, s mikor már kezdenek az ízek összeérni (2-3 perc), akkor tesszük hozzá a balzsamecetet, a kakukkfüvet, az agavé szirupot és a bort. A zöldfűszerrel óvatosan kell bánni, mert könnyen megég, ezért mindig akkor tegyük a serpenyőbe, ha már kellő mennyiségű levünk van. Ha balzsamecet krémet használunk, akkor a szirup el is hagyható, mivel a krém alapvetően édeskésebb ízvilágú. Kellemes, egymással harmonizáló ízű gyorsan elkészülő ebédet kapunk, ami köret is lehet egy-egy sült hús vagy hal mellett. Az összetevők pont annyira hangsúlyosak benne, hogy ne nyomják el egymást. Aki idegenkedik az agavé vagy juharsziruptól, az el is hagyhatja, ebben az esetben a bor és az ecet mennyiségével is legyünk óvatosak, hogy a savanykásabb ízek ne uralkodjanak. Amennyiben vörös bort használunk, a laska gyönyörű rózsaszínű lesz, magába szívva a bor színét is a zamat mellett.

Jó étvágyat!

Kakukkfüves laskagomba recept

A receptet, fotókat és az ételt Istvánko Viktória készítette. Nagyon köszönjük! Zárt Facebook csoportja fantasztikus receptekkel és bejegyzésekkel Hétköznapi Varázslatok címen elérhető.

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Receptek