Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ganodermás kávé, finoman egészséges!

Ganodermás kávé, finoman egészséges!

A Ganoderma gomba egészségügyi előnyeit mára számos tudományos kutatás alátámasztja. Mivel nem étkezési gomba és gasztronómiai értéke nincs, leggyakrabban őrlemény, vagy kivonat fomájában, étrend-kiegészítőként alkalmazzák. Ugyanakkor létezik néhány étel-ital, mellyel élvezetessé is tehető a Ganoderma fogyasztása. Ilyen például a kávé!

Kis ismétlés röviden: mire is jó a Ganoderma gyógygomba?

A Ganoderma gombát az ókori Kínában a „halhatatlanság gombájának” nevezték seregnyi jótékony hatása miatt, egészségügyi előnyeit mára számos tudományos kutatás is alátámasztja. Többek között javíthatja az immunrendszer működését, enyhítheti a krónikus fáradtságot és segíthet a daganatos megbetegedések megelőzésében és gyógyításában. Emellett a tanulmányok szerint csökkentheti a szorongást és a depressziót is.

A Ganoderma és a gasztronómia

Cikkeinkben már sokat írtunk a Ganoderma gomba egészségre gyakorolt jótékony hatásairól, de arról még alig esett szó, hogy ez az alapvetően kesernyés ízű gomba milyen gasztronómiai értékeket rejthet magában? Őszinték leszünk, nem széles a paletta. Ugyan a Ganoderma sós és édes élelmiszerekhez egyaránt keverhető az alapízeket nem befolyásoló mennyiségben, de ezek a termékek még nem hódították meg az élelmiszerpiacot. (Persze, ami késik nem múlik!) Ha igazán elhivatottak vagyunk a Ganoderma gomba iránt, akkor néhány forgalmazónál már találhatunk Ganodermás kekszet, mézeskalácsot, száraz tésztát, de még szaloncukrot is.

A Ganoderma és a kávé “ízbarátsága”

Ezzel szemben, ha Ganodermás kávét szeretnénk inni, rögtön számtalan lehetőségünk adódik! Hogy mi ennek az oka? A válasz egyszerű. Szimplán csak arról van szó, hogy a Ganoderma gomba íze legjobban a kávé ízével harmonizál, emellett a Ganoderma hő hatására nem veszít sem az összetevőiből, sem azok hatásfokából. Sőt! A gyógygomba hatóanyagainak felszívódása sokkal könnyebb a szervezet számára rövid (5-10 perces) főzés hatására!

Mit rejt magába a Ganodermás kávé?

A Ganodermás kávé valójában Ganoderma gyógygombával kevert kávé, vagyis a Ganoderma őrleményt összekeverik az őrölt kávéval (és esetleg más, hatóanyagaiban harmonizáló gyógynövényekkel). Alapvetően a kávé minden előnyét ötvözi a Ganoderma terápiás tulajdonságaival. Alacsony koffeintartalma miatt a Ganodermás kávé jellemzően nem okoz álmatlanságot, sőt kutatások kimutatták, hogy javítja az alvást és enyhíti a szorongást. Ezenkívül kevésbé savas, mint a hagyományos kávé, így ideális azok számára, akik olyan emésztési problémákkal küzdenek, mint például a gyomorfekély vagy az irritábilis bél szindróma.

A Ganodermás kávé extrái

A Ganodermával készült kávé gazdag C-vitaminban, kalciumban, vasban, foszforban és káliumban, tartós energiát biztosíthat és erősítheti szervezete természetes védekezőképességét, egyensúlyba hozhatja a vércukorszintet és védhet a cukorbetegségtől. Magas antioxidáns szintjének köszönhetően támogatást nyújthat az öregedés és az oxidatív stressz ellen. Egyes tanulmányok szerint a Ganoderma kávé több antioxidánst tartalmaz, mint a zöld tea és a kakaó. A gyógygomba nagy dózisú glutationt tartalmaz, melyet Mester antioxidánsnak is neveznek. A glutation segíti a máj és a vese méregtelenítésében, miközben javítja a szervezet képességét a méreganyagok kiürítésére. Az alacsony glutationszintű embereknél nagyobb valószínűséggel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák, neurodegeneratív betegségek, krónikus fáradtság és immunrendszeri zavarok. Ezenkívül a glutation elősegíti a hosszú élettartamot és lassítja az öregedést.

A Ganodermás kávé elkészítése otthon

A ganodermás kávé elkészítéséhez nincs másra szükség, csak egy mokkáskanál Ganoderma őrleményre, melyet adjon hozzá kávéjához közvetlenül főzés előtt vagy után, de még mindenképpen, amíg forró az ital, mivel a hőhatás elősegíti a hatóanyagok hasznosulását. Az őrleményt ne szűrje le, hogy a gyógygomba minden alkotóeleme bejusson a szervezetbe!

Ízesítse kávéját a szokott módon és élvezze a különleges, új ízvilágot, melyet a Ganoderma gomba kölcsönöz reggeli italának!

Értesítés

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Érdekességek